Echtpaar voor rechter voor financieel uitkleden hoogbejaard stel uit Gees

rechtbank
De rechtbank in Assen © RTV Drenthe / Dejan Boelhouwer
Het echtpaar (57) dat een celstraf uitzit voor het financieel uitbuiten van een hoogbejaarde dementerende vrouw in Haren, deed volgens het openbaar ministerie (OM) hetzelfde in Drenthe. Vandaag was de eerste openbare zitting, waarbij de zaak nog niet inhoudelijk werd behandeld.
De twee oud-bewoners van Haren worden verweten dat zij in de periode van 2010 tot 2013 geld hebben verduisterd van een hoogbejaard stel in Gees. Deze mensen zijn inmiddels overleden, maar nabestaanden deden hiervan in 2014 aangifte. Het OM wilde deze zaak in het begin niet opnemen, maar de familieleden stapten naar het gerechtshof. Het hof oordeelde dat het OM toch tot een vervolging moest overgaan.

Boekhouding

Het OM verwijt het stel dat het bijna 120.000 euro heeft verduisterd van het paar uit Gees. De twee beheerden de boekhouding van het ouder echtpaar. Zoals zij dit destijds ook deden bij de hoogbejaarde vrouw in Haren. De zaak zou vandaag inhoudelijk worden behandeld, maar de twee advocaten wilden elf getuigen horen. De rechtbank stond het horen van vijf getuigen toe.
De oud-Harenaren, die momenteel in Zeijen wonen, kregen in 2019 in hoger beroep elf maanden cel opgelegd. Zij zitten nu deze straf uit, maar komen 30 juni weer op vrije voeten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl