Bijna 800 jonge kinderen kregen coronaprik in eerste week

corona vaccin vaccinatiecentrum Assen
Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar kunnen ook een coronaprik krijgen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Bijna achthonderd Drentse kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar zijn sinds afgelopen zaterdag gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat bevestigt de GGD Drenthe desgevraagd.
Sinds een kleine week komen kinderen in die leeftijdscategorie in aanmerking voor een vaccinatie. Volgens een GGD-woordvoerder gaat het om zo'n tweehonderd kinderen per vaccinatielocatie. De GGD zet prikken in Emmen, Hoogeveen, Assen en Meppel.

Speciale openingstijden

Er zijn speciale openingstijden voor de kindervaccinaties. "Dat blijft ook zo", zegt een woordvoerder. "Dan hebben we de rust en ruimte voor de kinderen. Ook loopt er personeel rond dat goed getraind is in de omgang met kinderen." Tijdens die speciale openstelling zijn er geen andere 'prikdoelgroepen' binnen.
Voordat een kind in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar gevaccineerd wordt, moeten beide ouders toestemming hebben gegeven. "Als op de GGD-locatie blijkt dat een van de ouders niet wil dat het kind gevaccineerd wordt, gaat de GGD dit niet doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl