LGN hekelt geheimzinnigheid rondom Steenberger camping Panda Rosa

Panda Rosa in Steenbergen
De ingang van de camping in Steenbergen. © Mathijs Renkema / RTV Drenthe
Lijst Groen Noordenveld wil dat gesprekken over de toekomst van camping Panda Rosa in Steenbergen voortaan in de openbaarheid plaatsvinden. Volgens de partij spelen gesprekken zich 'achter gesloten deuren' af. Bewoners van de camping weten daarom niet hoe de zaken ervoor staan.
De gemeente Noordenveld gaf in september van het vorige jaar te kennen de camping over te willen nemen. De camping zou vervolgens worden 'teruggegeven aan de natuur'. Sindsdien weten bewoners en recreanten volgens LGN niet waar ze aan toe zijn.

'Er moet een oplossing komen'

Vorige week werden betrokkenen en raadsleden via een onlinebijeenkomst bijgepraat over de camping. Volgens LGN is daarin aangegeven dat er snel openheid van zaken gaat komen. De partij vraagt de gemeente Noordenveld om gesprekken achter gesloten deuren onmiddellijk te sluiten en bewoners direct nauw te betrekken.
"Dan kunnen bewoners en recreanten reageren op een mogelijk raadsvoorstel en andere stukken die het college tot nu toe geheim houdt", laat de partij weten. "Er moet immers een oplossing komen. Op een camping die langzaam achteruit gaat zit niemand te wachten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl