Raad van State buigt zich nogmaals over windmolens

De Raad van State buigt zich morgen opnieuw over de plaatsing van windmolens in de Veenkoloniën. Het gaat daarbij over de vergunningen die zijn afgegeven voor de werkzaamheden.
Dat de windmolens er mogen komen was al duidelijk. Bijna een jaar geleden bepaalde de Raad van State dat de de bezwaren tegen 45 turbines niet zwaar genoeg wogen. Dat er weinig draagvlak voor is, telde niet mee. Daarover gaat de Raad van State niet. 

De zitting van morgen betreft allerlei vergunningen die gemeenten Aa en Hunze en Borger-Odoorn en de provincie hebben verleend om de aanleg mogelijk te maken. Het zijn 18 besluiten over bijvoorbeeld de omgevingsvergunningen voor de bouw van de turbines, vergunningen rond de waterhuishouding en ontheffingen van provinciale verordeningen.

Platform Storm
Onder meer stichting Platform Storm is in beroep gegaan tegen het afgeven van de vergunningen. Volgens het platform hebben de windturbines te veel vermogen en zijn ze daarom in strijd met het bestemmingsplan voor het windpark.

Verder zouden niet de juiste procedures zijn gevolgd en er had meer milieuonderzoek moeten worden gedaan. Het platform vraagt de Raad van State om daarnaar te kijken en wil dat in afwachting daarvan de vergunningen worden geschorst. Dat zou betekenen dat de werkzaamheden worden stilgelegd.
Deel dit artikel: