Lijst van Hien doet niet mee met gemeenteraadsverkiezingen Hoogeveen

Catharina van Hien
Fractievoorzitter Catharina van Hien wil afstand nemen van de politiek © GroenLinks Hoogeveen
Lijst van Hien zal niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hoogeveen. De fractievoorzitter doet een stap terug en wil bijkomen van een intensieve periode in de raad. Daarom kiest ze ervoor om na de huidige raadsperiode te stoppen.
In april 2021 was van Hien nog fractievoorzitter van GroenLinks. Niet veel later ging ze verder onder de naam 'Lijst van Hien' en nam ze haar zetel mee. Volgens haar was de stroeve samenwerking met Groenlinks destijds de reden voor de breuk.
Vier jaar geleden werd ze namelijk met voorkeursstemmen verkozen in de gemeenteraad, ten koste van lijsttrekker Ben Buskes. Volgens van Hien brak daarna een periode van jarenlang getreiter aan. "Ik heb lange tijd gezocht naar een structurele oplossing zodat er een gelijkwaardige samenwerking tussen fractie en bestuur zou ontstaan. Helaas is dit niet gelukt", liet de Hoogeveense eerder al weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl