TT Circuit decor van opening rallyseizoen

Rallyrace TT Circuit
Op het TT Circuit wordt het rallyseizoen afgetrapt © Eigen
AUTOSPORT - Het Nederlandse autorallyseizoen wordt op 12 maart geopend op het TT Circuit met de JACK'S International Drenthe Rally. Of Jos Verstappen ook aan de start verschijnt, is nog de vraag.
In eerste instantie zou de autorally al op 27 november worden verreden, met als grote trekker de terugkeer van Jos Verstappen in de autosport. Maar vanwege corona werd dat uitgesteld. Nu staan er op 12 maart zeven deels onverharde proeven op en om het TT Circuit op het programma over ruim 160 kilometer.
Naast het TT Circuit worden er ook drie proeven verreden in Kampen. Daarmee wil organisator Lee van Dam samen met The Rally Foundation de fans van de Zuiderzee Rally tegemoetkomen, de rally die al jaren het seizoen opende maar dit jaar niet doorgaat.

Van Kampen naar het TT Circuit

De proeven in Kampen staan op vrijdag 11 maart op het programma. 's Avonds komen de rallywagens naar het TT Circuit Assen. Daar worden zaterdag vier proeven verreden, twee op het circuitterrein en twee erbuiten. Elke proef moet drie keer gereden worden. De start van de beide proeven op het TT-circuit is voor de Hoofdtribune. Alle deelnemers verblijven op de paddock van het TT Circuit, waar de auto's geprepareerd worden en waar vandaan zij richting elke proef vertrekken. Aan het eind van de dag worden de winnaars op het circuit gehuldigd.
Tijdens de Drentse rally zullen er auto's uit het World Rally Cars kampioenschap aan de start verschijnen. In het Open Nederlands Rally Kampioenschap rijden daarnaast razendsnelle 280 pk-sterke vierwiel aangedreven R5-bolides van merken als Skoda, DS, Ford, Hyundai en Peugeot. Ook komen er klassieke rallywagens aan de start tijdens het Historic Rallykampioenschap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl