Weg vrij voor extra parkeerruimte aan centrumrand Coevorden

De parkeerplaats aan de Molenbelt kan worden uitgebreid tot 73 parkeerplekken
De parkeerplaats aan de Molenbelt kan worden uitgebreid tot 73 parkeerplekken © RTV Drenthe/Dylan de Lange
Er komen extra parkeerplekken aan de Molenbelt achter winkelcentrum De Gansehof en aan de Oostersingel, het Bogas-terrein, in Coevorden. De huidige parkeerplaatsen aan de rand van de binnenstad worden uitgebreid tot ruim 200 plekken. Dat besloot de gemeenteraad vanavond.
Met het raadsbesluit wordt de bestemming van de terreinen gewijzigd. Daardoor kunnen de parkeerplaatsen worden uitgebreid en zet de gemeente Coevorden een stap voorwaarts in het programma 'Kasteelpark Coevorden'. Het Kasteelparkplan heeft als doel de binnenstad weer aantrekkelijk en levendig te maken en van Coevorden een bezoekersstad te maken.

Stevige reactie

Om het centrum van Coevorden aantrekkelijk te maken voor bezoekers en fietsers moeten parkeerplaatsen aan en rond de markt deels verplaatst worden. De parkeerplaatsen worden verplaatst naar plekken op loopafstand van het kernwinkelgebied aan de Friesestraat en de Bentheimerstraat. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. In de plannen voor de Weeshuisweide en later voor Markt en Haven moet blijken hoe het parkeren er op deze plekken uit komt te zien en hoeveel parkeerplekken er blijven.
Vanuit de VVD, PAC en het CDA kwam hierop een stevige reactie richting het college van de gemeente Coevorden, omdat zij een totaalbeeld missen van het parkeerbeleid. De partijen gaven aan liever ook te hebben geweten hoeveel plekken er straks gaan verdwijnen. Toch stemde iedereen voor het voorstel van het college.
(Tekst gaat verder onder de foto)
De parkeerplaats aan de Oostersingel kan uitbreiden naar 134 parkeerplekken
De parkeerplaats aan de Oostersingel kan uitbreiden naar 134 parkeerplekken © Google Streetview
De parkeerplaats aan de Oostersingel, het Bogas-terrein (vernoemd naar de voormalige gasfabriek), biedt nu ruimte aan 66 auto's. Dat moet na de uitbreiding meer dan verdubbeld zijn: 134 parkeerplekken. De parkeerplaats aan de Molenberg zal uitgebreid worden naar 73 parkeerplekken.
Nu het raadsbesluit over de extra parkeerplekken genomen is, kan er een definitief ontwerp voor beide terreinen gemaakt worden. Daarin zal aandacht zijn voor klimaatadaptatie, biodiversiteit en wensen van omwonenden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl