Wat vind jij: Lastigvallen op straat moet strafbaar worden

nafluiten
Nagefloten worden op straat is voor veel vrouwen herkenbaar © ANP/Henriette Guest
Twee op de drie jonge vrouwen zegt het afgelopen jaar te zijn lastiggevallen op straat. Ze werden nagefloten, nageroepen en soms achternagelopen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De ondervraagden, die 12 tot 25 jaar oud zijn, negeren het vaak als ze worden lastiggevallen.
Nafluiten is de meest voorkomende vorm van straatintimidatie, blijkt uit de enquête die is uitgevoerd. De helft van de jonge vrouwen werd zeker één keer of vaker ongewenst nagefloten. Naroepen komt met ongeveer 40 procent iets minder vaak voor.
Achternagelopen worden is volgens de vrouwen de meest bedreigende vorm van straatintimidatie. Circa een kwart maakte dit het afgelopen jaar mee. Jonge vrouwen van 18 tot 21 jaar melden het vaakst dat zij op straat worden lastiggevallen, namelijk driekwart van hen. Onder tienermeisjes tussen de 14 en 18 jaar gaat het om 70 procent.

Wat vind jij?

Moet dit zomaar kunnen of is het belangrijk dat dit gedrag, voornamelijk gericht tegen vrouwen en meisjes, wordt aangepakt?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl