Sauna in Zuidwolde is weer op temperatuur en kan dus open

Een feestelijke opening bij Sauna Thermen
Een feestelijke opening bij Sauna Thermen © RTV Drenthe / Aaldert Oosterhuis
Sauna Thermen in Zuidwolde heeft vandaag de deuren weer geopend. De eigenaresse en liefhebbers van de sauna moesten na de aankondiging van de versoepelingen van de coronamaatregelen van vorige week nog even geduld hebben. Het opwarmen van het water duurt namelijk zeker een dag of vier.
Er heerst een feestelijke sfeer bij de sauna van Zuidwolde. Zo is het pand versierd met blauwe en witte ballonnen. "We hebben er heel veel zin in. We gaan weer open", zegt eigenaresse Jeannette van Putten.

De eerste gasten

Twee saunaliefhebbers staan al ongeduldig te wachten bij de deur. "We zijn hier minstens één keer per maand. Echt een ultieme ontspanning", zegt de ene vrouw enthousiast. Ze dragen beiden een grote tas. "Handdoeken hebben we mee, bodylotion, een badjas en natuurlijk wat leesvoer. We waren er helemaal beroerd van dat de sauna zo lang dicht was."

Complete dag bieden

In de periode dat de sauna gesloten was, heeft de kok ook een nieuwe menukaart bedacht. "Hier hoort ook een lunch en diner bij", zegt Van Putten. "Naast dat we de sauna nu op de perfecte temperatuur hebben, heeft de kok zich gisteren in het zweet gewerkt voor de nieuwe menukaart. We zijn er helemaal klaar voor."
Sauna Thermen in Zuidwolde weer open

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl