Afke Boven nieuwe presentator NOS Journaal

Afke Boven
Afke Boven is de nieuwe presentator van het NOS Journaal. © Eigen foto
Afke Boven is de nieuwe presentator van het NOS Journaal. De Drentse presenteert volgende maand haar eerste uitzending.
"Het is zo onwerkelijk allemaal", reageert Boven, die vandaag het nieuws wereldkundig mocht maken. Ze weet sinds vorige week woensdag van haar nieuwe baan; door de NOS is ze verkozen na een interne screentest. Boven werkte de afgelopen acht jaar onder meer als eindredacteur en verslaggever voor Omrop Fryslân. Sinds vorig jaar werkt ze als eindredacteur van het NOS Journaal Regio.

Champions League

"Ik moet heel erg aan het idee wennen", zegt ze. "Bij Omrop Fryslân heb ik al veel gepresenteerd, maar dat dit zo samenkomt. De NOS is als journalist het erepodium. Iemand zei: 'Het is de Champions League'. Ze voelt het voor mij wel. Wij in het Noorden zijn heel nuchter, en dan opeens is het zover. Heel gek dat ik zelf nieuws ben."
Boven, die deze maand nog als eindredacteur werkt voor het regiojournaal, vertelt dat ze vanochtend zenuwachtig was. Toen het nieuws wereldkundig werd gemaakt, 'ontplofte' haar telefoon met felicitaties en kon ze ontspannen. "Ik ben nu echt alleen maar aan het genieten."

Team compleet

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws zegt dat Boven het vanzelfsprekende gezag heeft dat past bij een presentator van het NOS Journaal. "Ze zal de kijker op een prettige en vanzelfsprekende manier langs het nieuws leiden", zegt hij.
Met de komst van Boven is het presentatieteam van het NOS Journaal na het vertrek van Astrid Kersseboom en Amber Brantsen weer compleet. Boven zal beginnen in de ochtend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl