René Spekschate doet niet mee aan verkiezingen namens VVD Tynaarlo

Centrum Eelde, Doedensterrein
Het Doedensterrein, het dossier waar veel om te doen is © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
De VVD in Tynaarlo heeft op het laatste moment een naam van de kieslijst moeten schrappen. René Spekschate gaf aan zich niet meer prettig te voelen op de lijst, zolang de integriteitscommissie van de partij nog geen uitspraak heeft gedaan over Gezinus Pieters. De voorman van de VVD Tynaarlo kwam intern in opspraak vanwege de aanschaf van 'terrein Doedens' in Eelde.
Wettelijk verliep de aanschaf van dit terrein weliswaar keurig volgens de regels, sommige partijgenoten en andere raadsleden vonden de investering van Pieters 'niet chique'. Pieters, al zo'n 35 jaar vastgoedondernemer, is en was zich van geen kwaad bewust. De kwestie is aangekaart bij de integriteitscommissie van de VVD, maar een oordeel blijft uit.
René Spekschate
René Spekschate heeft zich zelf op het laatste moment van de VVD-lijst laten halen. © VVD Tynaarlo

Wachten op commissie

Voor raadslid Edwin Hageman was dit al eerder reden om de fractie van de VVD te verlaten. René Spekschate heeft nu besloten zijn naam van de lijst te laten halen, al betekent dat niet direct zijn vertrek bij de partij. "Er is niets tussen mij en Pieters", zegt Spekschate. "Maar blijven zitten na de verkiezingen, met als mogelijk risico dat straks blijkt dat Pieters niet-integer heeft gehandeld, zou kiezersbedrog zijn."
Gezinus Pieters vindt het jammer dat er nog geen terugkoppeling is geweest van de integriteitscommissie. Een gunstige uitspraak had het schrappen van Spekschates naam volgens Pieters mogelijk kunnen voorkomen. "Ik heb verder dan ook geen problemen met Spekschate", benadrukt Pieters. "Maar we kijken wel verschillend tegen deze casus aan. Het ligt aan de uitspraak van de commissie hoe wij hier in de toekomst mee omgaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl