Drie Polen de cel in voor rooftocht in Klazienaveen

De drie Polen moeten celstraffen tot een jaar uitzitten
De drie Polen moeten celstraffen tot een jaar uitzitten © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Drie Polen moeten voor het stelen van een flinke hoeveelheid (elektrische) fietsen en gereedschap in Klazienaveen celstraffen tot een jaar uitzitten.
Een buurtbewoner verwonderde zich begin oktober over een busje met een Pools kenteken. Hij vond het verdacht en belde de politie. In het busje zaten de drie verdachten, twee mannen van 25 en 36 jaar en een 22-jarige vrouw. Het busje was volgestouwd met gestolen goederen.

Ongeloofwaardig

De vrouw zei dat ze al die tijd had geslapen en niets wist van de diefstallen. De rechter vindt het verhaal van de vrouw ongeloofwaardig, ze had beter kunnen weten. De drie huurde in Polen het busje en toog doelbewust naar Nederland om in een korte tijd zoveel mogelijk te kunnen stelen.
Ze zochten goederen uit, die gemakkelijk door te verkopen zijn. Een vooropgezet plan, zei de rechter. De oudste Pool is vaker veroordeeld. Hem is bovenop een jaar celstraf ook een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl