Cel voor opslag illegaal vuurwerk in loods Hoogeveen

rechtbank_rechter_stockfoto
De rechter veroordeelde de man tot 15 maanden cel waarvan 5 voorwaardelijk © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 51-jarige man uit Hoogeveen is voor het op voorraad hebben van ruim 1.100 kilo illegaal vuurwerk veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden. Hiervan zijn vijf maanden voorwaardelijk. Tegen de man was twintig maanden cel geëist.
Het vuurwerk werd op 24 december 2020 na een tip ontdekt. Het stond in een door de man gehuurde ruimte waar hij een autogarage runde. De man zei dat hij een maand eerder het verzoek kreeg van twee mannen om wat 'sier'-vuurwerk te stallen. Hij kreeg hiervoor duizend euro. Wie de mannen waren wist hij niet. Hij zag ze ook niet weer.

Gevaar

De rechter geloofde dat niet. Die tilde er zwaar aan dat zwaar en gevaarlijk vuurwerk onbeschermd in de loods stond. Pal naast een elektrische kachel en een accu met daaraan startkabels. De vloer lag bezaaid met peuken. Het vergde niet veel fantasie om te kunnen bedenken hoe de boel de lucht in had kunnen gaan, oordeelde de rechter.
Het werkte in zijn voordeel dat hij, ondanks een strafblad, niet eerder voor illegaal vuurwerk is veroordeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl