Wat vind jij: Het vervallen van het groene vinkje in de CoronaCheck-app gaat te ver

CoronaCheck-app
Voor veel mensen vervalt het groene vinkje dinsdag © ANP/HH/Robin Utrecht
Vanaf komende dinsdag vervallen de eerste groene vinkjes in de CoronaCheck-app, zo heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.
Het gaat om ruim een half miljoen mensen die wel twee vaccinaties hebben gehaald, maar geen booster, meldt De Telegraaf. Zij raken hun coronatoegangsbewijs (ctb) kwijt. Zij kunnen zich wel laten testen als ze toch toegang willen tot locaties waar een ctb wordt gevraagd.
Door de geldigheidsduur in te korten wil het kabinet de coronapas gelijktrekken met het Europese coronabewijs. Het vaccinatiebewijs wordt daarmee negen maanden geldig. Voor het vaccinatiebewijs van mensen die een boosterprik hebben gehaald, is vooralsnog geen houdbaarheidsdatum vastgesteld.

Wat vind jij?

Kan het kabinet dit maken? Aanvankelijk waren twee coronavaccinaties voldoende om een coronatoegangsbewijs - en dus een groen vinkje in de app - te krijgen. Inmiddels moet je ook de booster nemen of hersteld zijn van corona om je niet telkens te hoeven laten testen als je je coronatoegangensbewijs wilt houden. Terecht of niet?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl