Jonge lijsttrekker voor Forum voor Democratie Hoogeveen

Raadhuis Hoogeveen
FvD gaat in Hoogeveen met de 24-jarige lijsttrekker Vincent Vos de verkiezingen in © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Vincent Vos wordt lijsttrekker voor Forum voor Democratie (FvD) in Hoogeveen tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Geboren in 1997 is hij de jongste lijsttrekker van de partijen die meedoen aan de verkiezingen in Hoogeveen.
Tijdens de zitting van het stembureau werden vandaag alle deelnemende partijen en kandidaten bekendgemaakt. De lijst van FvD bestaat uit tien namen. Drie van hen wonen niet in Hoogeveen, maar ergens anders in Drenthe: Emmen, Bunne en Borger. Het drietal heeft een verklaring getekend dat ze naar Hoogeveen moeten verhuizen, mochten zij in de raad gekozen worden.
Het lukt tot nu toe nog niet om lijsttrekker Vincent Vos te spreken te krijgen. Een rondgang over het internet vertelt ons dat Vos zijn schooltijd doorbracht op het Roelof van Echten College. Daarna deed hij een studie psychologie aan de Universiteit Leiden en een master in politieke wetenschappen.

Vrouwen aan de top

Partijen mogen maximaal vijftig mensen noteren op de kieslijst. De enige partij die dat aantal aantikt is het CDA. Opvallend is dat het CDA, net als Gemeentebelangen, ChristenUnie en D66, voor het eerst een vrouwelijke lijsttrekker heeft.
Bij de komende verkiezingen mikt GroenLinks op een terugkeer in de raad. De partij verdween toen lijsttrekker Catharina van Hien uit de partij stapte en voor zichzelf begon als Lijst Van Hien. GroenLinks gaat de verkiezingen in met lijsttrekker Harrie van der Meer. Van Hien keert niet terug in de lokale politiek.
Totaal doen er 14, 15 en 16 maart tien partijen mee aan de gemeenteraadsvekiezingen in Hoogeveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl