Assen gunt horecapaviljoen Baggelhuizerplas aan Zwols bouwbedrijf

Horecapaviljoen Baggelhuizerplas
Dit nieuwe horecapaviljoen moet over een jaar aan de Baggelhuizerplas in Assen staan © gemeente Assen
De bouw en exploitatie van een horecapaviljoen aan de Baggelhuizerplas is toegewezen aan Evertsen Bouw BV. Met het plan Zand-Erover voldeed het Zwolse bouwbedrijf volgens de gemeente Assen het best aan de criteria die voor de gunning waren opgesteld.
Wethouder Mirjam Pauwels is enthousiast over het ontwerp. "Het paviljoen is een verrijking voor het gebied, past prachtig in de omgeving. Het voldoet aan al onze verwachtingen. Ik weet zeker dat bezoekers aan de plas blij zullen zijn met deze voorziening."

Duurzaam paviljoen

Het gebouw wordt duurzaam gebouwd, en bestaat grotendeels uit hout. Zo wordt het paviljoen gasloos en het dak wordt groen, met daarop zonnepanelen. Deels worden de gevels in glas uitgevoerd, voor een natuurlijke overgang tussen binnen en buiten. Ook komen er nestkasten en een insectenhotel.
De verwachting is dat het paviljoen in het voorjaar van 2023 in gebruik wordt genomen. De voorziening zal het hele jaar open zijn. Nu was dat, in het tijdelijke paviljoen, alleen in de zomer. De toekomstige exploitant, De Haan Horeca BV, gaat met Werkplein Drentsche Aa verkennen of ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek kunnen bieden. Ook komen er leerbanen voor jongeren die in opleiding zijn en een baan in de horeca ambiëren.

Kavel voor 180.000 euro bouwrijp

Voordat de bouw kan beginnen moet de kavel nog wel bouwrijp worden gemaakt. B en W stellen de gemeenteraad voor om hiervoor 180.000 euro beschikbaar te stellen. Het geld is bedoeld om onder andere het openbare toiletgebouw dat er nu staat te slopen en de aanleg van openbare verlichting en parkeerplaatsen voor minder validen. Ook worden de volleybalvelden verplaatst.
In de komende maanden wil Evertsen Bouw een informatiebijeenkomst houden, onder meer om omwonenden te informeren over het ontwerp en de plannen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl