Omwonenden Oranjekanaal: 'Het leek een drugsdumping'

Oranjekanaal Orvelterbrug
In het Oranjekanaal werd het lichaam gevonden © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
Omwonenden van de Orvelterbrug dachten dat er zaterdagavond een drugsdumping had plaatsgevonden vlakbij hun woningen. Een dag later zagen zij een dakkoffer uit het water van het Oranjekanaal steken en probeerden het waterschap te waarschuwen. Gisteravond werd bekend dat daar een lijk is gevonden.
Volgens verhalen in de buurt is de dakkoffer op zaterdag in het water gedumpt aan de Zuidzijde - de stille kant. Dat is op maandag gemeld aan het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Dat is gaan kijken en omdat de medewerkers het niet vertrouwden, hebben zij de politie gewaarschuwd.

Onderzoek vanuit de lucht en onder water

De politie heeft ondertussen de straat langs het Oranjekanaal afgezet voor onderzoek. Duikers zoeken onder water naar sporen, terwijl met een drone vanuit de lucht wordt gespeurd. Ook is er door de recherche een buurtonderzoek verricht en de politie vraagt buurtbewoners om camerabeelden.
Omwonenden laten weten dat een getuige afgelopen zaterdagavond de achterlichten van een busje heeft gezien. Een inzittende van het busje zou op zo'n vijfhonderd meter van de Orvelterbrug iets in het kanaal hebben gegooid, mogelijk dus de gevonden koffer. Op de oever zijn duidelijk sleepsporen te zien.

Zand of grind

"Er lag grind of zand op de oever waar de koffer het water in is gegooid. Dat lijkt er wat mij betreft op dat iemand de koffer zwaarder heeft gemaakt om hem te laten zinken", zegt een buurtbewoner die anoniem wil blijven. Op foto's die rondgaan is te zien dat de dakkoffer halverwege het kanaal uit het water steekt. De politie kan nog niet zeggen of het lichaam in de koffer zat, of in de buurt van de koffer gevonden is.
Gisteravond maakte de politie bekend dat er onder verdachte omstandigheden een lichaam was gevonden in het Oranjekanaal bij Orvelte. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekendgemaakt, ook niet of het om een man of vrouw gaat.
Politie doet onderzoek bij Oranjekanaal

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl