Enige plan voor horecapaviljoen Rietplas haalt eindstreep niet

De Rietplas in Emmen
De Rietplas in Emmen © Van Oost Media
De gemeente Emmen gaat terug naar de tekentafel voor de zoektocht naar een uitbater voor een horecapaviljoen bij de Grote Rietplas. Het enige tot nu toe ingediende voorstel heeft de eindstreep niet gehaald.
Richting de zomer wordt gekeken hoe de beoogde locatie (een schiereilandje nabij het Rietstrand) opnieuw in de markt kan worden gezet.
De gemeente Emmen deed in 2020 een oproep aan ondernemers voor horeca bij de waterplas tussen de wijken Rietlanden en Parc Sandur. Vanwege corona werd besloten de zoektocht voorlopig uit te stellen. In september ondernam de gemeente een tweede poging en dat leverde welgeteld een plan op.

Niet volledig

Met dit initiatief gaat de gemeente niet verder vanwege ontbrekende informatie, laat een woordvoerder van de gemeente weten. "Het ingediende voorstel was niet volledig. We hebben de initiatiefnemer gevraagd naar de ontbrekende stukken. Deze kregen we niet binnen de daarvoor gestelde termijn. Daarom hebben we besloten om hier niet mee verder te gaan."

Inzet blijft horeca

Ondanks deze domper zegt de gemeente nog steeds het volste vertrouwen te hebben in de potentie van de locatie met ruimte voor een gebouw van 500 vierkante meter. De komende tijd wordt gebruikt om te kijken naar aanscherping van het concept. Volgens De Vries blijft de inzet horeca op deze plek.

Corona speelt grote rol

In totaal toonden acht partijen interesse in de mogelijkheid van een uitspanning bij de Rietplas. Omdat maar één partij uiteindelijk een plan in heeft gediend, vroeg de gemeente de anderen naar het uitblijven van hun inzending.
"Daaruit blijkt dat de situatie rondom corona een grote rol speelt. Tijdens de looptijd van de zoektocht werden de vooruitzichten voor de horeca somberder en was er weinig perspectief", aldus de gemeente.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl