Leerlingen Dr. Nassau College behalen wereldrecord pannenkoeken bakken en stapelen

Eva-Sofie Elferink wil samen met haar medestudenten pannenkoeken bakken voor het wereldrecord
Eva-Sofie Elferink wil samen met haar medestudenten pannenkoeken bakken voor een nieuw wereldrecord © RTV Drenthe / Jasmijn Wijnbergen
Minstens 350 pannenkoeken willen ze bakken. Een groep leerlingen van het Dr. Nassau College in Norg willen daarmee het wereldrecord pannenkoeken bakken én stapelen verbreken.
In de keuken van Bospaviljoen de Norgerberg in Norg lopen de jongens en meiden in het rond. Iedereen heeft een taak: van beslag roeren tot de pannenkoeken omdraaien. De hele ochtend zijn de leerlingen er druk mee bezig.
Dr. Nassau College gaat voor wereldrecord pannenkoeken bakken en stapelen
"Voor het vak research and development moet je projecten doen", legt Nino Huizinga uit terwijl hij staat te roeren in de pan. Samen met Jesse Dijkstra zorgt hij voor het beslag. "Voor het nieuwe project was het de bedoeling om iets onmogelijks te doen. En wij hebben gekozen om een wereldrecord te verbreken. Toen hebben we bedacht om het wereldrecord pannenkoeken stapelen en bakken te verbreken."
Ze hebben online opgezocht hoeveel pannenkoeken ze moesten bakken en stappelen. Het oude record staat volgens de leerlingen op naam van de Efteling: 242 pannenkoeken. In Norg willen ze er minstens 350 pannenkoeken bakken. De stapel moet minstens 1,8 meter hoog worden. Om er zo veel te krijgen, moeten ze hard doorwerken.

Rond

Ondertussen staat Eva-Sofie Elferink met een pan in de handen. Keer op keer zorgt ze ervoor dat de lekkernijen mooi rond zijn. Ze is een van de drie die bakt. "Ik vind het leuk, omdat je de hele tijd bezig bent samen met je groepje", vertelt ze.
De geoliede machine gaat door. Rond twee uur in de middag wordt het laatste beslag in de pan gedaan. In totaal hebben de leerlingen 400 pannenkoeken gebakken. "Een record", zegt Eva-Sofie Elferink blij.

Gevoerd aan de varkens

De 400 pannenkoeken bleven zeven seconden staan. "Helaas vielen ze daarna allemaal op de grond, waardoor wij ze niet konden opeten", vertelt Eva-Sofie. "Maar we hebben ze aan de varkens gevoerd en die vonden ze heel erg lekker!"
Wereldrecordpoging pannenkoeken bakken en stapelen
Drukte in de keuken van Bospaviljoen de Norgerberg in Norg © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl