Dreigt opnieuw sluiting voor Johan Willem Frisokazerne in Assen?

Johannes Willem Frisokazerne
De Johannes Willem Frisokazerne © ANP / Sake Elzinga
De Johan Willem Frisokazerne in Assen gaat mogelijk dicht. De provincie en de gemeente Assen houden om 18.15 uur een gezamenlijke persconferentie, waarin waarschijnlijk wordt aangekondigd dat sluiting het voornemen is van het ministerie van Defensie.
Dat is de conclusie van RTV Drenthe na contacten met meerdere bronnen binnen en buiten de provincie.
In het coalitieakkoord kondigde het kabinet Rutte IV al aan dat Defensie overbodig vastgoed zal afstoten, en het benodigde vastgoed zal verduurzamen en moderniseren. Met de aantekening dat het kabinet oog zal hebben voor regionale impact, zonder daar concreet over te zijn.
De kazerne in Assen is een van de thuisbases voor de Luchtmobiele Brigade van het leger. Ook in Arnhem is een deel van de brigade gevestigd. Het is niet duidelijk wat er zal gebeuren met de werkgelegenheid die de kazerne in Assen met zich meebrengt.
Ook in 2011 en 2013 werd de kazerne in Assen met sluiting bedreigd. Toen kwamen onder meer de gemeente Assen en de provincie in actie voor behoud van de basis, wat resulteerde in het behoud van de Johan Willem Frisokazerne.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.