Huizen rondom gaslek flatgebouw Assen ook ontruimd

Het flatgebouw staat nog vol met gas (Rechten: Persbureau Meter)
Het flatgebouw staat nog vol met gas (Rechten: Persbureau Meter)
Woningen rondom een flatgebouw aan de Ellen in Assen zijn ontruimd vanwege een gaslek in de flat. Bewoners mogen voorlopig niet hun huizen in op last van de brandweer.
In het flatgebouw ontstond aan het eind van de middag een gaslek, doordat iemand bij werkzaamheden een gasleiding doorzaagde.

Lees meer: Gaslek in gasvrij flatgebouw, bewoners geëvacueerd

Tien tot twintig bewoners van de flat werden al eerder op de avond geëvacueerd. Mensen die hun huis uit moesten, worden opgevangen in het nabijgelegen zorgcentrum de Slingeborgh.

Vol met gas

De brandweer heeft de flat en de omringende woningen inmiddels afgesloten van gas en elektra. Het flatgebouw zelf zit nog steeds vol met gas. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe laat weten dat er momenteel een manier wordt bedacht om het flatgebouw veilig te ventileren.
Het flatgebouw kwam niet lang geleden nog in het nieuws omdat het de eerste gasloze flat van Assen is. Het gebouw wordt elektrisch verwarmd. Er ligt nog wel een gasleiding omdat een aantal bewoners kookt op gas.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.