Viva la Frida! blijft drie weken langer in Drents Museum

De collectie van Frida Kahlo in het Drents Museum
De collectie van Frida Kahlo in het Drents Museum © RTV Drenthe/Ronald Oostingh
De tentoonstelling Viva la Frida! is drie weken langer te bezoeken. De werken en objecten uit de collecties van het Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo uit Mexico-Stad blijven nog tot en met maandag 18 april 2022 in het Drents Museum.
Oorspronkelijk zou Viva la Frida! op 27 maart eindigen. "Vanwege het succes van de tentoonstelling én de tijdelijke sluiting tijdens de lockdown hebben we de verlenging kunnen doorzetten, in nauw overleg met onze bruikleengevers in Mexico", zegt museumdirecteur Harry Tupan. "Nu kunnen we gelukkig nog heel veel Frida-fans de kans bieden om deze unieke tentoonstelling te komen bekijken."
Viva la Frida! opende op 8 oktober 2021 en trok vóór de lockdown in ongeveer tien weken ruim 65.000 bezoekers naar Assen. Daarna was de tentoonstelling zes weken niet toegankelijk vanwege de lockdown. Op 26 januari gingen de deuren van het Drents Museum weer open.
De verlenging van Viva la Frida! betekent dat de archeologie-tentoonstelling In de ban van de Ararat op woensdag 11 mei opengaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl