Waardering voor station Assen flink gestegen door vernieuwing

Treinstation Assen, stationsgebouw
Het station van Assen krijgt van reizigers een 7,6 © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Het station in Assen wordt onder reizigers steeds beter beoordeeld. In 2016 kreeg het station nog een 5,6 van de reizigers. Afgelopen jaar kreeg het station een 7,6. Dat is van alle stations de grootste stijging over de afgelopen vijf jaar.
Dat blijkt uit onderzoek van I&O research, in opdracht van de NS en spoorbeheerder ProRail, onder bijna 77.000 reizigers. NS en ProRail laten ieder jaar onderzoeken hoe alle stations worden beoordeeld door de gebruikers.
De stijging van de waardering van het station komt vooral door de vernieuwing in 2020. Toen werd een compleet nieuw stationsgebouw opgeleverd in Assen, met nieuwe liften, bredere trappen, een nieuwe fietsenstalling en een ingang aan de oostkant.

Prijzen

Het station in Assen kreeg vorig jaar de publieksprijs van de verkiezing Beste Gebouw van 2021, gehouden door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus. Ook werd het station genomineerd voor de Drentse Architectuurprijs en voor de Prix Versailles, een internationale architectuur en designprijs.
De beoordeling van 7,6 die het station Assen nu krijgt is het hoogste cijfer van de Drentse stations. Station Emmen-Zuid krijgt een 7,5 en station Meppel een 7,3. Het meest gewaardeerde station van Nederland is station Overveen in Noord-Holland, met een 8,2 als beoordeling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl