Multifunctioneel centrum in Schoonoord stap dichterbij

Schoonoord 2
Intentieverklaring MFC ondertekend © Gemeente Coevorden
De komst van een multifunctioneel centrum in Schoonoord is een stap dichterbij. De gemeente wil één plek voor onderwijs, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties. Wethouders Jeroen Huizing (Onderwijs) en Joop Brink (Sport en Sociaal Domein) hebben vandaag hun handtekening onder een overeenkomst gezet voor het nieuwe centrum.
Het is nog wel de vraag of er genoeg geld is voor het centrum. Een haalbaarheidsonderzoek moet dat duidelijk maken, zo meldt ZO!34.
Het centrum zal onderdak bieden aan het dorpshuis en de scholen De Slagkrooie en de Burgemeester van Royenschool. De gebouwen van deze scholen zijn verouderd en waren toe aan vernieuwing. Volgens de gemeente heeft het meerdere voordelen als de scholen op één locatie komen. Zo kunnen de organisaties dan bijvoorbeeld ruimtes met elkaar delen. De scholen worden niet samengevoegd, maar komen wel op dezelfde locatie terecht.
Naast de scholen, komen er mogelijk ook andere (maatschappelijke) verenigingen in het gebouw, zoals voetbalvereniging KSC, korfbalvereniging SDO, Dorpsbelangen en Maatschappelijk Welzijn Coevorden. De sporthal blijft behouden en wordt gerenoveerd. Voor het centrum wordt in de nabije omgeving gezocht naar de beste locatie, daarvoor zijn drie locaties in beeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl