Maria in Campisschool in Assen scoort 4,7 op eindtoets

Maria in Campisschool in Assen scoort een 4,7 op de eindtoets. Dat is 2,3 punten onder het Drentse gemiddelde van een 7. OBS Anbrenge in Erica scoort met een 9 het hoogst in onze provincie.
RTL Nieuws analyseerde de scores van de eindtoets van meer dan 6.000 basisscholen door heel Nederland. Hierbij werd ook rekening gehouden met een eventuele achterstand van sommige leerlingen.

In Drenthe werden 249 basisscholen in het onderzoek meegenomen, waarvan vijf scholen lager scoorden dan een 5,5. Acht scholen behaalden een 8,5 of hoger.

'Kijken naar individu'
Volgens directeur Christa van der Veen van de Maria in Campisschool in Assen wordt er te veel gekeken naar de scores van de eindtoets. “De score gaat over gemiddelden, maar wij kijken naar het individuele kind. Een kind groeit ten opzichte van zichzelf, niet ten opzichte van een gemiddelde leerling.”

De kinderen geven volgens Van der Veen aan zich veilig te voelen, veel te leren en met plezier naar school te gaan. De directeur zelf hecht niet veel waarde aan de uitkomsten van het onderzoek. Niet alleen omdat de school maar negen leerlingen in groep acht heeft en totaal vijftig leerlingen, maar ook omdat de onderwijsinspectie tevreden is over de basisschool. “De onderwijsinspectie heeft ons meegegeven dat we de individuele kinderen goed in het oog hadden.”

Van 'zeer zwak' naar een 7,9
Voor basisschool De Linderakkers uit Valthe was de uitslag van de toets goed nieuws. In 2012 werd de school door de Inspectie voor het Onderwijs als 'zeer zwak' beoordeeld nadat het drie opeenvolgende jaren slecht scoorde op de eindtoets. Dit jaar behaalde De Linderakkers een 7,9.

"Het is een bewijs dat we goed onderwijs leveren op school. We hebben orde op zaken gesteld. En we hebben daarvoor altijd het vertrouwen van ouders gehad", zegt teamleider teamleider Henriët Kamies tegen RTL.

De score van elke basisschool kun je hier bekijken.
Deel dit artikel: