Hoogevener eind april voor de rechter voor misbruik zes meisjes

misbruik
Leven met geheim misbruikverleden © ANP/Koen van Weel
De zaak van de 39-jarige man uit Hoogeveen die verdacht wordt van seksueel misbruik van zes meisjes, wordt 28 april door de rechtbank in Assen inhoudelijk behandeld.
Dezelfde dag moet ook een 37-jarige vrouw uit Roermond terechtstaan, omdat zij haar dochter volgens het Openbaar Ministerie (OM) door de Hoogevener liet misbruiken en kinderporno maakte van haar kinderen. De man werd in juni van vorig jaar aangehouden en zit sindsdien vast.

Onder druk

De man wordt verweten dat hij de meisjes tussen oktober 2018 tot eind 2019 onder meer op een camping in Echten misbruikte. Dit zou ook bij hem thuis in Hoogeveen zijn gebeurd, waarbij onder anderen de dochter van de verdachte uit Roermond werd misbruikt. Hij kreeg van de moeder foto's en een filmpje van haar deels ontklede kinderen toegestuurd. Ze deed dit onder druk van de man, verklaarde de vrouw later.
Een psychiater concludeert dat de man lijdt aan pedofilie en een autistische stoornis en adviseert tbs met dwangverpleging. De advocaat van de Hoogevener vindt deze conclusie twijfelachtig en verzocht om een second opinion. De rechter vond het verzoek slecht onderbouwd en wees het af. De raadsman krijgt nog wel de mogelijkheid om schriftelijke vragen in te dienen die vervolgens op zitting door een deskundige kunnen worden beantwoord.

'Van de waslijn gehaald'

In de onderbroek van één van de slachtoffers is speeksel van de man aangetroffen, bleek na onderzoek. De advocaat wil dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt hoe dat spoor in het broekje terecht is gekomen. De verdachte ontkent en suggereert dat hij het kledingstuk van de waslijn heeft gehaald.
Het verzoek van de advocaat van de verdachte om de verklaringen van de slachtoffers te toetsen op betrouwbaarheid werd afgewezen. De rechter benadrukte de dag in april te willen gebruiken voor de inhoudelijke behandeling van beide zaken.
De Hoogevener blijft vastzitten tot de volgende zitting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl