VVD Assen stuurt brief aan Tweede Kamerfractie: 'Voornemen kazerne kan in prullenbak'

Johan Willem Friso kazerne
De Johan Willem Friso kazerne bij nacht © Marcel Jurian de Jong
De VVD Assen is onaangenaam verrast door het voornemen van staatssecretaris én partijgenoot Christophe van der Maat om de Johan Willem Friso kazerne in 2027 te gaan sluiten. De liberalen in de provinciehoofdstad sturen een open brief aan de fractie van de VVD in de Tweede Kamer.
De brief is specifiek gericht aan woordvoerder Jeroen van Wijngaarden. "Daarin maken we duidelijk dat dit voornemen wat ons betreft de prullenbak in kan. De kazerne in Assen is essentieel voor Assen, Drenthe en het Noorden. Ook nodigen wij hem uit om snel naar Assen te komen", aldus de Asser afdeling van de VVD.
Een vergelijkbare brief van de Asser VVD gaat naar de commissie Defensie van de Tweede Kamer, samen met een uitnodiging voor een bezoek aan Assen.

'Niet van ons afpakken'

Eerder liet Martin Rasker, fractievoorzitter en lijsttrekker van de VVD Assen, zich al kritisch uit over het voornemen van staatssecretaris Van der Maat. "De kazerne is essentieel voor de stad en de regio. Dat kunnen en mogen jullie niet van ons afpakken. Dat kunnen wij ook niet laten gebeuren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl