Kabinet wil volle zalen en theaters en horeca open tot 01.00 uur

horeca
Een terras van een café © ANP / Hollandse Hoogte / Olaf Kraak
Het kabinet wil dat stadions en theaters vanaf volgende week vrijdag geen 1,5 meter meer hoeven aan te houden en dus veel meer mensen binnen kunnen laten.
Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving door de NOS.
Voor plekken met maximaal 500 zitplekken zou ook geen vaste zitplaats meer nodig zijn, voor locaties met meer stoelen wel. Ook wil het kabinet het mogelijk maken dat horeca open kan tot uiterlijk 01.00 uur.

OMT adviseert eerst

Het gaat om een voorstel: eerst moet het Outbreak Management Team adviseren of de versoepelingen kunnen doorgaan. De voorstellen komen uit een brief die later vandaag naar de Tweede Kamer gaat. Het gaat om "een soort wat-zou-het-kunnen-zijn-pakket", aldus premier Mark Rutte een dag eerder.
Dinsdag maakt minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid op een nieuwe coronapersconferentie bekend wat er precies vanaf volgende week vrijdag mag. Die persconferentie is dit keer voor het eerst zonder premier Rutte, die een andere afspraak heeft.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.