Wat vind jij: Ik zet de verwarming een graadje lager

verwarming
Als heel Nederland op één dag één graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2, aldus het Klimaatverband Nederland © ANP/HH/Richard Brocken
Het is vandaag Warmetruiendag, een dag om een dikke trui aan te trekken en de verwarming wat lager te zetten. Als je dat doet, bespaar je energie en stoot je minder CO2 uit.
Als heel Nederland op één dag één graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2, meldt initiator Klimaatverband Nederland van de 16e Warmetruiendag op haar website. De verwarming wat lager zetten is in deze tijd misschien sowieso wel een goed idee, omdat de energieprijzen de pan uit rijzen. Je thuis wat warmer aankleden, waardoor de verwarming 's winters wat lager kan, scheelt in de portemonnee.

Wat vind jij?

Een goed idee als we de thermostaat allemaal iets lager zetten? Of word je niet warm of koud van de klimaatdiscussie en is jouw energierekening nog prima te betalen?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl