Eigenaar Paintball Center Coevorden 'behoorlijk verrast' over uitspraak rechter

Sebastiaan Bodde is 'behoorlijk verrast' dat de rechtbank vindt dat de gemeente het Paintball Center Coevorden (PCC) terecht heeft gesloten. Gisteren stonden Bodde, die eigenaar is van PCC, en de gemeente tegenover elkaar voor de rechter.
Volgens de gemeente heeft PCC niet de vereiste omgevingsvergunning. Daarom sloot de gemeente het center.
, zo oordeelde de rechter. Bodde is teleurgesteld. "De gemeente kwam steeds met nieuwe feiten, waar wij niets van afwisten."
Bodde opende het paintballcenter ongeveer een half jaar geleden. Hij wist toen niet dat hij een omgevingsvergunning moest hebben. "Ik ben destijds naar de gemeente gegaan en heb gezegd dat ik een paintballcenter ging beginnen. Daar was de gemeente positief over", vertelt hij. "Dus ik ging er vanuit dat het gewoon door zou gaan."

Brief in juli

De gemeente Coevorden zegt dat het verhaal van Bodde niet juist is. "We hebben op 16 juli 2018 een brief verstuurd, waarin staat dat we constateerden dat hij een paintballcentrum begonnen is", zegt Allieke Wijnholds, van de gemeente. "Er staat ook bij dat als meneer Bodde dit wil doen, hij wel een omgevingsvergunning moet hebben. Nu lijkt het alsof wij eerst hebben gezegd dat het prima is en nu plotseling aangeven dat het toch niet kan. Dat klopt dus niet."

'Ik wil in gesprek met de gemeente'

Bodde laat het er voorlopig nog niet bij zitten. "Ik ga vandaag proberen een gesprek aan te vragen met de gemeente", zegt hij. "En 26 februari hebben we een hoorzitting op het gemeentehuis. Dan wordt gekeken of de gemeente zorgvuldig met de aanvraag is omgegaan. En ik ga vragen wat ze nou echt wil."
Een faillissement lijkt nabij. "Als de gemeente zegt dat ze geen center wil, dan moet ik het faillissement aanvragen." En dat is een flinke strop voor Bodde. "Al ons spaargeld zit erin."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.