Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Prenten egel
Op zoek naar dierensporen © Aaldrik Pot
Het weekend breekt weer aan. Zaterdag lijkt het redelijk weer te worden, zondag is er kans op buien. Tijd voor wat uitgaanstips voor binnen en buiten.

Trek een boom uit je tuin

Zaterdag 12 februari organiseert Meer Bomen Nu de derde landelijke doneer-een-zaailing-dag voor klimaat en biodiversiteit. Alle Nederlanders worden opgeroepen om de tuin in te duiken en zaailingen en stekken te verzamelen om die elders een tweede kans te geven. Heb jij een kleine boompje dat staat te verpieteren in de schaduw? Lever hem dan in! Kijk hier voor de locaties in Drenthe!

Kunst en ambacht

In Diever kun je zaterdag en zondag een rondje maken langs verschillende werkplaatsen, ateliers en galerieën. Op zestien adressen staan 23 kunstenaars klaar om een toelichting te geven op wat ze maken en welke technieken ze gebruiken. Klik hier voor de route.

Welk dier is dat?

Zaterdag kun je samen met boswachter Aaldrik Pot op pad rondom het Noordsche Veld en kom je van alles te weten over de diersporen in de natuur. De wandeling van vijf tot tien kilometer begint om 9.30 uur en is rond 15.30 afgelopen. Neem regenkleding mee en doe wandelschoenen aan. De kosten zijn 25,- p.p. inclusief koffie/thee en een lunchpakket. Startplaats is Natuurplaats Noordsche Veld, Donderseweg 22 in Norg.

Bijzondere Eredivisie

Zondag komt de Bijzondere Eredivisie naar Emmen. Het G-voetbalteam van FC Emmen neemt het op de Oude Meerdijk op tegen FC Utrecht en NEC Nijmegen. Ook Excelsior uit Rotterdam en SC Heerenveen zullen aanwezig zijn om hun voetbaltalenten te vertonen. Voor de deelnemers is het een eer om het tenue van hun favoriete club aan te mogen trekken. Om 12:45 is de aftrap, om 14:25 beginnen de laatste wedstrijden.

Wandelen in Ruinen

Zondag kun je een wandeling maken van tien kilometer in en rondom Ruinen. Tijdens de Wintertocht begin je met koffie en koek en is er tijdens een tussenstop te genieten van snert. Reserveren is verplicht, er zijn kosten aan verbonden. Opgeven kan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl