Sportpark Veenoord mikt op mei met start omvangrijke herinrichting

Sportpark Veenoord
Sportpark Veenoord gaat flink op de schop © RTV Drenthe / Janet Oortwijn
Het ziet er naar uit dat het verwachte startschot voor de aanpak van sportpark Veenoord dit voorjaar gegeven wordt. Volgens interim-voorzitter Christian Scholten van voetbalclub Twedo is het streven om in mei te beginnen.
Sportpark Veenoord is behalve voor Twedo ook de thuisbasis voor de plaatselijke ijsspeedway- en ijsbaanverenigingen. Het uit de jaren vijftig stammende complex is sterk verouderd. "Elke bezoeker van het park zal het beamen", verzucht Scholten. "Het is gewoon oud."
Bovendien vinden de gebruikers de huidige inrichting van het sportpark niet efficiënt. Het wordt door de Nieuweweg in tweeën gedeeld. De voetbalvelden bevinden zich aan weerszijden van de straat. Qua onderhoud niet de meest handige situatie. Laat staan veilig, aldus Scholten. "Bij het zaterdagvoetbal moeten onze jeugdspelers de weg oversteken vanwege de huidige opzet. Daarom willen we graag dat de velden aan één kant worden geconcentreerd."

IJsbaan blijft op huidige plek

In 2018 kregen de herinrichtingsplannen vorm. Zowel de speedwaybaan als de ijsbaan zouden van oost naar west verhuizen en alle voetbalvelden naar de kantinezijde van de weg. Inmiddels zijn de plannen volgens Scholten wat veranderd. "Enkel de speedwaybaan verhuist naar de overkant. Daar offeren wij een trainingsveld voor op." Die komt terug in het binnenste van de ijsbaan, die op op de huidige plek blijft.
De ijsbaan wordt ook stevig aangepakt. De huidige sintelondergrond maakt dat het water matig opvriest. Daarom wordt die vervangen door beton. "De nieuwe ondergrond maakt multifunctioneel gebruik mogelijk. In de zomertijd zou je de baan ook kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld skeeleren of hardlopen."

Uit eigen zak

De gemeente neemt de renovatie en verplaatsing van de sportvelden voor eigen rekening. In totaal ligt er ruim twee miljoen euro voor op de plank. SV Twedo wil ook graag de gebouwen op het park opknappen. Het gaat vooral om de kantine, de bestuurskamer, de toiletgroepen en de kleedkamers. Dat zal de voetbalclub uit eigen zak moeten betalen.
Momenteel loopt er een onderzoek naar de benodigde financiën. "Voordat je een auto koopt, wil je zeker weten dat je budget op orde is. Zeker in een tijd van inflatie en gestegen bouwkosten." Over de exact benodigde investering doet Scholten geen uitspraken.

Kleedkamers

Scholten: "De kleedkamers hebben de eerste prioriteit. Die zijn noodzakelijk om het voetbal aan één zijde van het sportpark mogelijk te maken." Twedo beschikt momenteel over vier kleine kleedkamers. Deze moeten verspijkerd worden naar twee ruimere. Daar bovenop moeten er zes extra ruimtes bij komen.
Scholten verwacht dat de grootscheepse aanpak van het sportpark volgend jaar wordt afgerond. "In 2023 vieren wij ons vijftigjarig bestaan, dus dat zou mooi zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl