Familiebedrijf Apollo Group uit Coevorden mag zich Koninklijk noemen

Apollo Group
Jetta Klijnsma overhandigt het predicaat aan Claudia van den Pol © Apollo Group
De Apollo Group is een van de oudste familiebedrijven van Nederland. Gijsbert van den Pol begon het bedrijf 175 jaar geleden in 1847, als smederij in Nijkerk. Zijn kleinzoon Aart veranderde de smederij naar een bedrijf dat machines ontwikkelde.
Tegenwoordig zit het familiebedrijf in Coevorden, waar het zich is gaan toeleggen op het maken van transportbanden voor de internationale markt. De Apollo Group heeft nu meer dan 200 mensen in dienst en heeft vestigingen in Coevorden, Thailand, China, India en de Verenigde Staten. Bedrijven als Coca-Cola, de New York Times en Unilever behoren tot de klanten van de Apollo Group.
Claudia van den Pol, de zesde generatie, staat tegenwoordig aan het hoofd van het familiebedrijf. Zij kreeg het predicaat Koninklijk vanmiddag uit handen van commissaris van de Koning Jetta Klijnsma.

Koninklijk

Het predicaat Koninklijk symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Bedrijven die het predicaat ontvangen moeten tenminste honderd jaar oud zijn en mogen de Koninklijke Kroon in hun logo opnemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl