Verdachte aangehouden in zaak van dode vrouw in dakkoffer

dakkoffermoord
Politie bij het Oranjekanaal © Persbureau Meter
Een 52-jarige man uit Assen is vanochtend aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de vrouw die in een dakkoffer in het Oranjekanaal bij Orvelte lag. Dit maakt de politie zojuist bekend. Het slachtoffer is hoogstwaarschijnlijk een 37-jarige vrouw uit Hongarije. DNA-onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad deze vrouw is. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar. Of zij een relatie met elkaar hadden, kan de politie nog niet zeggen.
De Hongaarse werd al vermist sinds februari vorig jaar. Daarvoor verbleef ze al enkele jaren in Nederland, vooral in Assen en Emmen. Of zij hier was voor werk of privé is nog niet duidelijk. Ook wil de politie nog niet zeggen hoe zij om het leven is gekomen. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.
Het lichaam van de vrouw is maandagavond gevonden in het Oranjekanaal bij Orvelte en zat in een dakkoffer. Deze dakkoffer is vermoedelijk twee dagen eerder op zaterdag al in het water terecht gekomen. Omwonenden vertelden dat een getuige afgelopen zaterdagavond de achterlichten van een busje heeft gezien. Een inzittende van het busje zou op zo'n 500 meter van de Orvelterbrug iets in het kanaal hebben gegooid, mogelijk dus de gevonden koffer. Op de oever waren een paar dagen later duidelijk sleepsporen te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl