Hageman vindt uitspraak integriteitscommissie eenzijdig en is klaar met de VVD

Edwin Hageman
Edwin Hageman © Eigen foto
Ex-VVD raadslid Edwin Hageman kan zich niet vinden in de conclusies van de integriteitscommissie van zijn partij. Deze stelde dat Gezinus Pieters bij de aankoop van 'locatie Doedens' in Eelde beter had kunnen communiceren, maar verder niets fout deed.
In januari van dit jaar kwam naar buiten dat er onderzoek werd gedaan naar Pieters' handelswijze omtrent locatie Doedens in Eelde. Het raadslid kocht de locatie als vastgoedhandelaar aan, iets wat hem door enkele fractiegenoten niet in dank werd afgenomen. Temeer omdat de locatie vroeger onderwerp van gesprek was in de gemeenteraad van Tynaarlo.

Eenzijdig en onjuist

De uitkomst van het onderzoek ligt er nu, maar volgens Hageman is de conclusie van de commissie 'eenzijdig' te noemen. "Er is alleen met Pieters gesproken en niet met de indieners van de klacht", zegt hij. "Daarbij staan er onjuistheden in. Zo staat er dat Pieters ons vooraf heeft geïnformeerd over de aankoop, maar dat klopt niet."
Hageman heeft zijn lidmaatschap van de partij inmiddels opgezegd. Hoewel hij speelde met de gedachte om zich nog in te schrijven voor de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar, maakt hij even pas op de plaats. Een aanbod van een andere partij om daar op de lijst te gaan, heeft hij ook naast zich neergelegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl