Werkstraf voor benzinedief die gaatjes in benzinetanks boorde

benzinetank
Een benzinetank met een gaatje © eigen foto
Voor het stelen van benzine uit auto's en een winkeldiefstal moet een 51-jarige man uit Tynaarlo een werkstraf van 120 uur uitvoeren. De man stal de brandstof uit auto's door een gat in de benzinetank te boren. De nietsvermoedende autobezitters bleven met een lege tank zitten.
De straf is lager dan de geëiste 240 uur werkstraf. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) lag er voldoende bewijs om de man te veroordelen voor vijf benzinediefstallen en een diefstal van een rookmelder uit een bouwmarkt. De rechter zag voor drie benzinediefstallen onvoldoende bewijs en sprak de man hiervan vrij.

Ruim 20 meldingen

Bij de politie kwam begin 2020 ruimt twintig meldingen binnen van deze merkwaardige benzinediefstallen. Autobezitters kwamen in Haren, Annen, Paterswolde en Tynaarlo terug bij hun geparkeerde auto en ontdekten de lege tank.

Benzinelucht

De 51-jarige man uit Tynaarlo kwam in beeld nadat hij zijn auto naar de garage bracht die sterk naar benzine rook. Hij ontkent tot op de dag van vandaag. Hij werd notabene zelf tot twee keer toe het slachtoffer, zei hij eerder tegen de rechter.
Ook de diefstal van een rookmelder ontkent de man met klem. Die had hij eerder gekocht en toevallig nog op zak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl