Verdachte Assenaar langer vast in zaak dode vrouw in dakkoffer

Het lichaam van de vrouw werd afgelopen maandag gevonden
Politie bij het Oranjekanaal © Persbureau Meter
De 52-jarige man uit Assen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 37-jarige vrouw uit Hongarije blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris zojuist besloten. De man zit in beperkingen en daarom mag het Openbaar Ministerie (OM) verder geen informatie geven.
De Assenaar werd vrijdagochtend aangehouden. Het slachtoffer was volgens de politie al een jaar vermist. Wanneer zij is overleden is nog niet bekend. DNA-onderzoek moet uitwijzen dat het inderdaad om deze vrouw gaat.

38 tips

Afgelopen maandag werd in het Oranjekanaal bij Orvelte het levenloze lichaam van de vrouw gevonden in een dakkoffer. Die was in het weekend ervoor in het water gegooid. In het tv-programma Opsporing Verzocht werd er aandacht voor het misdrijf gevraagd, dat leverde 38 tips op. Op vrijdagmorgen werd de Assenaar aangehouden.
Omwonenden hebben laten weten dat een getuige afgelopen zaterdagavond de achterlichten van een busje heeft gezien. Een inzittende van het busje zou op zo'n 500 meter van de Orvelterbrug iets in het kanaal hebben gegooid, mogelijk dus de gevonden koffer. Op de oever zijn duidelijk sleepsporen te zien.
Dagblad van het Noorden meldde gisteravond dat de vrouw de ex-partner is van de verdachte. Dat is nog niet door het OM bevestigd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl