Dit weekend in de Drentse natuur: 23 en 24 februari

De laarzenexcursie voert dwars door het Kloosterveld (Rechten: Free Nature Images/Hans Dekker)
De laarzenexcursie voert dwars door het Kloosterveld (Rechten: Free Nature Images/Hans Dekker)
Het zachte weer nodigt uit om naar buiten te gaan. En dat kan dit weekend, want er is weer van alles te doen in de Drentse natuur. We hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet.
Wil je weten wat er nog meer te doen is dit weekend? Kijk dan in de
.

Laarzenexcursie Kloosterveld

Trek je laarzen aan en wandel zaterdagmiddag met een gids van Natuurmonumenten over het Kloosterveld. Dit gebied is een mooi voorbeeld van de stille, natte natuur op het Dwingelderveld. Meer informatie vind je hier.

Coniferentocht Evertsbos

De gids van Nationaal Park Drentsche Aa laat je zondagmiddag dit gevarieerde natuurgebied tussen Eext en Anloo zien. Je vindt er bossen, vennen en heide. In het Pinetum staan naaldbomen in alle soorten en maten. Lees hier meer informatie.

ROEG! junior: Buitendag Drents-Friese Wold

Tijdens de buitendag op zondag organiseert Staatsbosbeheer allerlei activiteiten voor kinderen. Loop de speurtocht Trees de Pimpelmees en timmer je eigen nestkastje. Meer informatie over de buitendag vind je hier.
Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.