DOS'46 kiest Henk Jan Mulder als nieuwe coach, Friso Boode assistent

Henk Jan Mulder
Henk Jan Mulder als coach van LDODK © Omrop Fryslân
KORFBAL - DOS '46 uit Nijeveen heeft het trainersduo voor volgend seizoen bekendgemaakt. Met Henk Jan Mulder als hoofdtrainer en Friso Boode als assisent-coach hoopt de vereniging op termijn te horen bij de vier beste korfbalclubs van Nederland.
Mulder was in het verleden actief bij LDODK uit Gorredijk. De laatste drie seizoenen was hij daar hoofdtrainer, het eerste seizoen assistent. In het seizoen 1989/1990 speelde hij zelf in het Nijeveense roodzwart. Boode is dit seizoen als staflid verbonden aan LDODK, waar hij eind vorig seizoen stopte als speler. De grootste successen in zijn actieve carrière behaalde Boode bij TOP, waarmee hij twee zaaltitels en één veldtitel pakte. Ook won hij een WK en EK met Oranje, waar hij verder twaalf interlands op zijn naam heeft staan.

Vertrouwen

Mulder en Boode kijken naar eigen zeggen erg uit om vanaf augustus DOS '46 te gaan leiden. "Ik vind het een eer. Daarnaast kijk ik er naar uit om samen met Friso en de andere leden van de staf aan de slag te gaan met de jonge en talentvolle selectie", meldt Henk Jan Mulder. Boode vindt het op zijn beurt 'een mooie uitdaging'. "Dat dit samen met Henk Jan kan, is extra mooi. Ik kijk uit naar de samenwerking en hoop veel mooie mensen te mogen leren kennen."
Begin deze maand nam DOS '46 afscheid van voormalig hoofdcoach Edwin Bouman. Het bestuur en Bouman zelf zagen onvoldoende basis om het seizoen op de gewenste wijze samen af te maken. Herman van Gunst werd daarna aangesteld als hoofdcoach tot het einde van het korfbalseizoen.
DOS'46 plaatste zich onlangs voor de kampioenspoule door een punt te halen bij TOP. De Nijeveense club begint deze poule met nul punten. De komende wedstrijd is thuis tegen nummer vier KZ/Thermo4U. Wint DOS'46, dan houdt het kans op een plek bij de eerste vier en dus op de play-offs voor het landskampioenschap.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.