Koninklijke Erepenning voor korfbalclub KIOS Ruinerwold

Korfbal
Korfbalvereniging noordenveld krijgt een kunstgrasveld © Pixabay
Korfbalvereniging KIOS Ruinerwold heeft vandaag de Koninklijke Erepenning ontvangen. Dat gebeurde door de commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma. De erepenning werd uitgereikt vanwege het 102-jarig bestaan van de vereniging en de verdiensten van de club.
De Koninklijke onderscheiding zou oorspronkelijk al op 11 maart 2020 worden uitgereikt, omdat de korfbalvereniging uit Ruinerwold toen 100 jaar bestond. Het coronavirus gooide in die tijd roet in het eten. Vandaag was wél een geschikt moment voor de uitreiking.
KIOS ontvangt de onderscheiding niet alleen vanwege de 102-jarige leeftijd. KIOS heeft zitting in het gemeentelijk sportforum en is geregeld aanwezig bij avonden in de gemeenteraad van De Wolden. Daarnaast maakte de korfbalclub zich sterk voor de komst van de nieuwe sporthal in Ruinerwold.
De laatste 25 jaar is KIOS prominent aanwezig in de Nederlandse korfbalwereld. Zo levert de vereniging scheidsrechters aan de korfbalbond KNKV.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.