Wat vind jij: Ik kijk voor het eerst uit naar de coronapersconferentie

De vorige persconferentie
De vorige persconferentie © ANP
Het kabinet beslist vandaag of de - vorige week in het vooruitzicht gestelde - versoepelingen van de coronaregels komend weekeinde door kunnen gaan. Zorgminister Ernst Kuipers maakt dat vanavond bekend in een persconferentie. Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis is premier Mark Rutte daar niet bij. Hij heeft een debat in de Eerste Kamer.
Het kabinet maakte vorige week al bekend welke maatregelen het wil versoepelen. In theater- en concertzalen en stadions wil het de verplichte anderhalve meter afstand schrappen, waardoor veel meer mensen naar binnen kunnen bij een voorstelling of wedstrijd. Ook wil het de openingstijden voor de horeca verruimen tot uiterlijk 1.00 uur en het thuiswerkadvies schrappen.
Het Outbreak Management Team (OMT) heeft zich al over de voorgestelde versoepelingen gebogen en heeft volgens ingewijden geen bezwaar. Maar de precieze inhoud van het advies is nog niet bekend.

Wat vind jij?

Uit de persconferentie van vanavond kunnen dus zomaar heel veel versoepelingen naar voren komen. Kijk jij daarom uit naar de persconferentie?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl