Dit weekend geen treinen tussen Emmen en Nieuw-Amsterdam door onderhoud

Arriva treinstel Jaap en Aleid Rensen station Emmen Zuid 1
Tijdelijk geen treinen tussen Emmen en Nieuw-Amsterdam door onderhoud © Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe
Er rijden donderdag 17 tot en met zondag 20 februari geen treinen tussen Nieuw-Amsterdam en Emmen. Dat heeft te maken met groot onderhoud aan het spoor. Arriva zet extra bussen in.
Het spoor rondom Emmen worden onder andere de wissels en balken vervangen en het dubbele spoor op de overweg aan de Dennenlaan wordt aangepast naar enkel spoor. "Het spoor moet goed begaanbaar blijven, daarom is het af en toe nodig om het spoor even goed aan te pakken", aldus Albert Baas, woordvoerder van ProRail.

Extra reistijd

Arriva zet op het traject bussen in en reizigers moeten rekening houden met een half uur extra reistijd. "De extra reistijd moeten we altijd incalculeren, omdat je op de weg ook te maken hebt met andere weggebruikers", laat een woordvoerder weten. Desondanks verwachten ze geen grote gevolgen voor reizigers.
Omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de werkzaamheden, omdat sommige wegen ook tijdelijk zijn afgesloten. ProRail gaat zowel overdag als 's nachts met het spoor bezig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl