De Kansel in Meppel: van café naar seksshop en nu weer een café

Maarten van Oosten, eigenaar van café De Kansel in Meppel
Maarten van Oosten, eigenaar van café De Kansel in Meppel © RTV Drenthe / Vera Beuke
De seksartikelen verdwijnen langzaam maar zeker in grote kartonnen dozen en de paspoppen worden het Meppelse café De Kansel uitgezet. Nu het kabinet vanavond de coronamaatregelen heeft versoepeld en horeca tot 01.00 uur 's nachts open mag blijven, is het voor horecaondernemer Maarten van Oosten weer schakelen. Tijdens de laatste lockdown toverde hij een deel van zijn café om tot seksshop, maar vanaf vrijdag wordt er weer bier getapt.
"Heerlijk, we hebben er ontzettend veel zin in. De dj en het personeel staan te trappelen. We kunnen eindelijk weer doen waar we goed in zijn", zegt Van Oosten.

Geen anderhalve meter afstand meer

De afgelopen weken kon Van Oosten honderd gasten kwijt in zijn café. Als de anderhalve meter regel komt te vervallen en gasten geen vaste zitplaatsen meer hebben, kan hij 350 mensen binnenlaten. "Dan hoeven we geen politieagentje meer te spelen."
De Kansel in Meppel: van café naar seksshop en nu weer een café
Daarnaast is het ook financieel fijn dat hij langer open kan. "Afgelopen twee jaar was het lastig. We zijn nu natuurlijk wel open, maar draaien maar 40 procent. Het zou heel fijn zijn als we nu naar de 90 procent kunnen."

Sluitingstijd

Over personeelstekort maakt Van Oosten zich nog geen zorgen. "We hebben voldoende mensen. Het is even afwachten of er niet veel mensen in quarantaine moeten. Als dat allemaal tegelijk gebeurt, hebben we wel een probleem. Maar dat geldt voor iedereen."
Mogelijk mag de horeca vanaf volgende week vrijdag zelfs nog langer open. Voorheen sloot De Kansel pas om 03.00 uur 's nachts, maar Van Oosten weet nog niet of hij dat gaat doen. Dat hangt ook af van wat andere horecazaken in Meppel doen. Afgelopen zomer was De Kansel gedwongen tot 00.00 uur open en dat beviel wel. "Wij merkten dat onze gasten eerder kwamen, dus de doorloop was een stuk beter. Ik moet eerlijk zeggen dat er een stuk minder agressie was. Het was nooit zo heel erg, maar je merkte dat het wat relaxter was."

Klaar voor vrijdag

De komende dagen worden de laatste voorbereidingen getroffen voor vrijdag. Er wordt een luchtfilterinstallatie geplaatst en de bar wordt afgestoft. Of Van Oosten zelf achter de bar staat? "Ik hoop dat het nodig is, want dat betekent dat het hartstikke druk is."
Overigens verdwijnt de seksshop niet helemaal. Van Oosten gaat online ermee verder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl