Waterschap Vechtstromen heeft meeste vrouwelijke kandidaten

De meeste vrouwelijke kandidaten heeft het Waterschap Vechtstromen (Rechten: ANP/Laurens van Putten)
De meeste vrouwelijke kandidaten heeft het Waterschap Vechtstromen (Rechten: ANP/Laurens van Putten)
Waterschap Vechtstromen heeft het grootste aantal vrouwelijke kandidaten bij de komende waterschapsverkiezingen, op 20 maart. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Ruim 3500 Nederlanders zijn verkiesbaar voor de komende waterschapsverkiezingen. Nog geen kwart daarvan is vrouw, blijkt uit de analyse. Bij Vechtstromen, actief in Zuidoost-Drenthe, is ruim 33 procent van de kandidaten vrouw. Waterschap Hunze en Aa's staat op een zesde plek met ruim 26 procent aan vrouwelijke kandidaten.
Volgens Ron van Megen, voorzitter van de Algemene Waterschapspartij, is er weinig ondersteuning voor leden van een waterschap, terwijl het wel een drukke positie is, die ook vaak gecombineerd wordt met een andere baan. Daardoor haken sommige vrouwen af, stelt hij.
Als er gekeken wordt naar de partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen, dan telt Water Natuurlijk, momenteel de grootste partij in de waterschappen, nog het grootste aandeel vrouwen: een kleine veertig procent.
Weet u nog niet op wie te stemmen op 20 maart? Dan kan deze tool u helpen:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.