Djammen: Marieke Schenk droomt van het podium

Marieke Schenk en haar gitaarleraar
Marieke en haar gitaarleraar tijdens de keldersessie © RTV Drenthe / Robbert Oosting
"Dat is mijn droom", antwoordt de 18-jarige Marieke Schenk met een grote glimlach op de vraag of artiest wil worden. Die droom is de laatste tijd sterker en sterker geworden. "Ik zong wel, maar niet echt met zangles; dus gewoon voor de lol", vertelt de Tynaarlose. Een gitaar had ze ook, maar die stond vaker in de hoek dan dat ze er op speelde.
Na weer een concert bezocht te hebben kreeg ze nieuwe energie om gitaar te gaan spelen. "Dan pakte ik 'm weer en dan ging ik weer door."

Miss Montreal

Maar de echte doorslag om artiest te worden kwam nog niet zo lang geleden. Het gebeurde bij een concert van Miss Montreal. "Toen dacht ik wel: wauw, die interactie die zij heeft met het publiek, dat zou ik ook wel heel graag willen." Op dat moment was het voor Marieke helder. Artiest worden. Met tevredenheid werkt ze nu hard aan haar artistieke vlucht. "Die vlucht gaat best wel goed. Ik ben er nu twee jaar mee bezig en ik zit nu hier", lacht ze. "Elke dag ben ik er mee bezig probeer ik mezelf te ontwikkelen."
Marieke Schenk
De 18-jarige Tynaarlose © RTV Drenthe / Robbert Oosting

Zoektocht

Marieke is pas net begonnen met serieus muziek maken, daardoor is ze zoekende welke kant het muzikaal op moet. "Als ik een melodie in mijn hoofd heb, dan probeer ik het meteen uit te werken. Vaak heb ik heel veel melodieën liggen, maar nog geen tekst. Dus ik ben vooral heel veel bezig met het schrijven. Dan komt er uiteindelijk wel een weg met je muzieksmaak. Zo ben ik dus mijn eigen muziekstijl aan het zoeken."
De liedjes die ze schrijft gaan over dingen die een jonge vrouw bezighoudt. Uiteraard is de liefde een belangrijk thema, maar ook vriendschappen. Het nummer 'Daughter of the Baker' is daar een voorbeeld van. "Ik heb het geschreven voor een vriendinnetje van mij", vertelt Marieke. Ze ontmoetten elkaar op school en het klikte meteen. "Zij heeft mijn coronaperiode juist leuk gemaakt en zij is de dochter van de bakker, dus dat vond ik wel een toepasselijke titel", glimlacht ze.

Plan B

De singer-songwriter studeert nu aan het hbo, maar dat is niet wat ze wil. "Ik heb een opleiding gekozen voor de veiligheid, voor als het niet lukt, maar ik merk gewoon dat ik daar niet blij van word. Dus ik wil gewoon gaan voor mijn A-keuze. Als dat mislukt doe ik daarna nog wel een studie van vier jaar. Maar ja, dat zie ik dan wel." Marieke zet alles op alles om een carrière op de planken te krijgen, ook als het even moeilijk wordt. "Ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat het inderdaad niet vanzelf gaat. Maar ik ga er gewoon alles aan doen. Als het dan mislukt, dan heb ik er wel alles aan gedaan. Ik ga niet opgeven, want ik wil het heel graag."
Bekijk hier de keldersessie met Marieke.
Djammen: Marieke Schenk

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl