Wel een geldbedrag maar nog geen bestemming voor manege in Roden

Manege De Hulhorst in Roden, nu nog aan de Hullenweg
Manege De Hulhorst in Roden, nu nog aan de Hullenweg © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
De gemeente Noordenveld wil 1.725.000 euro vrijmaken voor de verhuizing van manege De Hulhorst in Roden. Over de nieuwe locatie wordt nog overlegd met de Rij- en Menvereniging Mensinghe.
Een nieuwe manege is nodig zo gaf huurder Dick Wieken al eerder aan. Manage de Hulhorst is namelijk sterk verouderd en voldoet niet aan de eisen van deze tijd. Bovendien kan met een verplaatsing van de manege ruimte worden vrijgemaakt voor woningbouw.

Esweg

De rijvereniging zal intern de verhuizing nog bespreken, zo meldt voorzitter Henk van Dijk. "De bedoeling is om in de raadsvergadering van 2 maart in te spreken", zegt hij. Hij hoopt dat er daarna snel een beslissing kan worden genomen over de nieuwe manege.
In het raadsvoorstel worden enkele opties voor nieuwbouw aangehaald. Ook wordt de optie om op dezelfde plek aan de Hullenweg te bouwen besproken. De locatie aan de Esweg, tussen Roderesch en Roden, is tot nu toe als meest serieuze optie beschouwd door de gemeenteraad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl