Gemengde reacties op versoepelingen: 'Goede eigenschap om afstand te houden'

Mondkapje op school
RTV Drenthe ging de straat op om de opinie te peilen. © RTV Drenthe / Marjolein Lauret
Nederland gaat verder versoepelen: vanaf 25 februari vervalt onder andere de mondkapjesplicht en hoef je geen 1,5 meter afstand meer te houden. Maar is dat wel een goed idee? RTV Drenthe ging de straat op om de opinie te peilen.
Op straat werd verschillend gereageerd op de versoepelingen. "Ik ben er wel klaar mee wat dat betreft. Ik ben gevaccineerd, geboosterd en ik moet nog steeds een mondkapje op", vertelt een voorbijganger op het Koopmansplein in Assen.
Een ander geeft aan dat ze inmiddels gewend is geraakt aan de huidige situatie, maar: "Ik kijk er wel naar uit dat je alles weer kan doen, zonder dat je na hoeft te denken of het wel mag."

'Ik hou het mondkapje wel bij me'

Een ouder stel gaat de maatregelen niet missen en is vooral blij dat het mondkapje weer af mag. "Ik heb het er binnen altijd wel een beetje benauwd mee en je bril beslaat ook altijd. Toch hou Ik hem wel bij me, voor in binnenruimtes waar het heel druk is."
Echter denkt niet iedereen daar zo over. "Nee, absoluut niet. Ik ga hem niet gebruiken als het niet meer nodig is." En wat betreft de anderhalvemeterregel? Daar was een enkeling toch wel blij mee. "Ik denk dat het een goede eigenschap is om afstand te houden."
Gemengde reacties op versoepelingen: 'Goede eigenschap om afstand te houden'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl