Midden-Drenthe houdt miljoen over bij bouw middelbare school Beilen

Zo ziet de nieuwe school Volta er nu uit
Zo ziet de nieuwe school Volta er nu uit © RTV Drenthe / Josien Feitsma
De bouw van de nieuwe middelbare school in Beilen heeft goed uitgepakt voor de spaarpot van de gemeente Midden-Drenthe. Ondanks de gigantische grondstof- en bouwprijzen blijft een miljoen euro over bij het project, meldt de gemeente.
De school, genaamd Volta, en de gymzaal, genaamd De Sprong, zijn in september opgeleverd. De gehele bouw vond plaats midden in de coronacrisis. Een tijd waarin de prijzen van bouwmateriaal extreem hoog waren, duidt de gemeente in een brief.
De kosten zijn beperkt gebleven door "een goede en realistische raming, ervaren externe projectbegeleiding, goede samenwerking en een belastingvoordeel van 400.000 euro", schrijft de gemeente. "Het verwachte totale voordelige saldo op het krediet komt daarmee uit rond de 1 miljoen."

Sloopkosten

Toch is het project nog niet helemaal afgerond. Zo moet de oude school nog worden gesloopt en wordt ook nog druk gewerkt aan de inrichting van het schoolplein en herbestrating richting de toegangswegen. "Er moet daarom nog wel rekening gehouden worden met resterende risico's, met name m.b.t. de sloopkosten van de gebouwen."
De sloop van het oude CSG staat gepland voor over twee jaar. Tot die tijd kunnen de schoolbesturen nog gebruik maken van de lokalen.
Wat wil de gemeente gaan doen met het resterende bedrag? Het college stelt voor dat bedrag te investeren in de verdere ontwikkeling van het gebied rondom de school, de Haven en de aansluiting op de Noord-Zuid verbinding in Beilen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl