Voormalige redactie Emmer Courant maakt plaats voor 29 huurappartementen

Nieuwbouw Emmer Courant
Het complex in de nieuw bedachte opzet © Detail10/Bert Pepping
Op de etage boven modezaak Derksen & Derksen, op de hoek van de Notaris Oostingstraat en de Hoofdstraat in Emmen, worden 29 huurappartementen gerealiseerd. Daarmee gaat ook de voormalige redactieruimte van de Emmer Courant ter ziele. Op de bovenverdieping van het complex maakten tikkende typemachines en rinkelende telefoons in het verleden jarenlang de dienst uit.
Maar over ongeveer een jaar is daar niets meer van terug te zien. Ontwikkelaar Van Nie Vastgoed uit Emmen hoopt dan namelijk dat de appartementen stuk voor stuk klaar zijn. Derksen & Derksen had de hele verdieping een hele tijd nog zelf in gebruik, maar de kledingwinkel is in 2019 volledig naar de begane vloer verhuisd. Ontwikkelaar Tenstone uit Den Haag kwam daarna met plannen om zestien tweekamerappartementen op de vrijgekomen etage te realiseren

Balkon

Het bleef daarna een tijd stil, waarop Van Nie Vastgoed uit Emmen er in het voorjaar van 2021 een belletje aan waagde. "Het kwam tot een gesprek met als uitkomst dat wij de ruimte konden overnemen." Het afgelopen jaar werd daarna vooral besteed aan de tekentafel en inmiddels ligt er een concreet plan voor de etage klaar. "We gaat er echt iets moois van maken", zegt Roderick van Nie.
Uit de plannen blijkt dat op de bestaande verdieping nog eens twee woonlagen komen "Het totaalplaatje biedt straks ruimte aan zes tweekamerappartementen en 23 driekamerappartementen, die voorzien zijn van een overdekt balkon aan de straatzijde", aldus Jarno Rigterink, compagnon van Van Nie.
De oppervlakte van de appartementen varieert van 55 tot 100 vierkante meter en de ontwikkelaar gaat de verhuur van de appartementen zelf voor zijn rekening nemen. De huurprijzen zijn nog niet vastgesteld en worden later bekendgemaakt, laat Rigterink doorschemeren.
Emmer Courant pand
Het pand in de huidige situatie © Van Nie Vastgoed

Een- of tweepersoonshuishouden

De hoofdentree van het appartementencomplex komt aan de Hoofdstraat. Daar kunnen toekomstige bewoners via de trap of lift hun voordeur bereiken. Inwoners op de twee bovenste lagen krijgen uitzicht op een centraal gelegen daktuin. "Over het algemeen zijn de woningen vooral geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens", legt Van Nie uit.
Vorig jaar lanceerde de Emmer ontwikkelaar soortgelijke plannen voor de inmiddels verpauperde en voormalige sportstudio van Joop Reilman aan de Julianastraat. "En met de komst van deze appartementen werken we weer een stukje leegstand weg", zegt Van Nie, die aangeeft het vizier bewust op dit soort panden te hebben gericht. "We willen iets wezenlijks toevoegen door een locatie en daarmee de omgeving van nieuw elan te voorzien."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl