KNMI: Morgen code oranje, zeer zware windstoten verwacht

Code Oranje
Er is morgen kans op zeer zware windstoten © ANP/REMKO DE WAAL
Het KNMI heeft morgen voor Drenthe tussen 16.00 uur en 19.00 uur code oranje afgekondigd vanwege storm Eunice. Het weerinstituut verwacht gevaarlijke omstandigheden door zeer zware windstoten, die snelheden kunnen bereiken tot 120 kilometer per uur.
Het KNMI meldt dat er kans is op omvallende bomen en loskomende takken. Geadviseerd wordt om rekening te houden met de omstandigheden, bijvoorbeeld op de weg. In de kustgebieden en op de Wadden kan zelfs 130 kilometer per uur worden gehaald. Alleen in Limburg lijkt het mee te vallen, daar wordt 'slechts' code geel afgegeven.

Storm Eunice

Eunice is de tweede storm in korte tijd, want de afgelopen dag kwam Dudley aan land. De storm veroorzaakte in Drenthe omgevallen bomen en afgebroken takken. Ook gebeurden meerdere verkeersongelukken. Verwacht wordt dat de storm van morgen nog heftiger wordt.
Naast de periode van code oranje, tussen 16.00 uur en 19.00 uur, geldt er morgen ook een periode code geel in onze provincie. Namelijk van 14.00 uur tot 16.00 uur en tussen 19.00 uur en middernacht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl